Testování minibusu ISUZU NovoCiti Life v Děčíně

NovoCiti Life je minibus dlouhý necelých osm metrů, schopný celkem pojmout až 60 cestujících. V mnoha případech dokáže nahradit na městských linkách velké autobusy, kde se nepřekročí v celodenním provozu počet lidí 40 až 60.

Dnes je takových linek celá řada, podle Jiřího Štěpánka, technika z Dopravního podniku města Děčína, si dokáže představit NovoCiti Life hned na několika trasách.

Linky do okrajových částí Děčína jsou převážně v náročném kopcovitém terénu a velké, dvanáctimetrové autobusy zde vykazují spotřebu vyšší než 40l na 100 kilometrů.

Při zkouškách zde mělo NovoCiti Life spotřebu o víc jak deset litrů nižší a to včetně naplno běžící klimatizace. NovoCiti Life dlouhodobě vykazuje mimo příznivější spotřeby také podstatně nižší celkové náklady na provoz a údržbu v porovnáním s klasickým dvanácti metrovým autobusem.

ISUZU NovoCiti Life je vhodné všude tam, kde počet nepřekračuje víc než 60 cestujících, nebo i do míst, kde velký autobus má problémy se dostat kvůli větším rozměrům. NovoCiti Life je díky zvolené koncepci mimořádně adaptabilní, velmi dobře ovladatelné s výbornými manévrovacími schopnostmi.

V současné době je řada dopravních společností v Česku, které již výhody minibusů ISUZU využívají a další je mají zařazeny do zkušebních provozů. Na základě dobrých referencí prodeje těchto minibusů násobně rostou již několik let po sobě.

Text, foto: Zdeněk Nesveda