Busworld Europe je největší mezinárodní komerční platformou pro sektor autobusů a autokarů. 50. ročník Busworldu, který byl původně plánován na rok 2021, musel být odložen kvůli obavám o zdraví a bezpečnost související s pandemií COVID-19. Oslava byla odložena na Busworld Europe 2023, který se bude koná letos na bruselském Expo od 7. do 12. října 2023.

Anadolu Isuzu stanovuje měřítka svými inovativními a ekologickými modely na nejprestižnějším světovém veletrhu automobilového průmyslu. Společnost představí Novo VOLT, který bude nejnovějším přírůstkem do jejího portfolia elektrických vozidel. Anadolu Isuzu na veletrhu představí i další modely – včetně 100% bioplynu kompatibilního Kendo 13 CNG, Isuzu Grand Toro a plně elektrických modelů NovoCiti VOLT a Citi VOLT.

Novo VOLT

Anadolu Isuzu má již 40 let zkušeností s výrobou užitkových vozidel a díky svým robustním, spolehlivým a tržně osvědčeným modelům zaujímá vedoucí postavení v oboru. Nyní představí svůj nový model Novo VOLT na veletrhu Busworld Europe v Bruselu. NovoVolt je prvním elektrickým servisním a turistickým autobusem společnosti Anadolu Isuzu, který je úspěšným modelem Novo, který je známý od roku 2008.

Elektromotor Novo VOLT a jeho přepracovaná konstrukce snížily emise paliva na nulu a snížily emise hluku, což podtrhuje opatření, která společnost přijala k dosažení svých cílů pro udržitelnou budoucnost. Novo VOLT nabízí nízké provozní náklady, maximální efektivitu a vysokou manévrovatelnost, stejně jako vysokou úroveň komfortu, zejména na středních až dlouhých cestách, díky své délce 7,3 metru a prostornému interiéru. Pohon Novo VOLT, založený na baterii o kapacitě 165 kWh, mu umožňuje nabídnout dojezd 225 km. Jeho elektromotor, který má jmenovitý výkon 320 kW a točivý moment 12 kN m, splňuje všechny požadavky na výkon. Novo VOLT může přepravit 29 cestujících, a to díky tomu, že jeho akumulátory jsou zabudovány do podlahy a jeho rozložení hmotnosti bylo pečlivě vypočítáno.

Plně elektrický autobus NovoCiti VOLT

Plně elektrický midibus NovoCiti VOLT, navržený společností Anadolu Isuzu s ohledem na budoucí trendy ve veřejné dopravě, bude také představen na veletrhu "Busworld Europe" v Bruselu. Midibus NovoCiti VOLT, který byl oceněn v kategorii "Doprava" v soutěži ABC Design Awards 2022, jedné z nejprestižnějších světových designových soutěží, splňuje požadavky a potřeby dopravy v moderních městech. NovoCiti VOLT, vyráběný se zaměřením na udržitelnost, se vyznačuje nízkými provozními náklady a maximální účinností.

 

NovoCiti VOLT nabízí svým cestujícím příjemnou cestovní atmosféru díky prostornému a pohodlnému designu interiéru. S kapacitou baterie 268 kWh má impozantní dojezd 400 km. Systém hodnocení řidiče integrovaný do vozidla navíc zajišťuje maximální provozní efektivitu při průběžné spotřebě energie.

 

Citi VOLT

Anadolu Isuzu povyšuje své zkušenosti s elektrickými produkty na vyšší úroveň přidáním plně elektrického 12metrového CitiVOLT do svého portfolia, které začalo modelem NovoCiti VOLT. Citi VOLT, který nabízí plně elektrický pohon s nulovými emisemi, nabízí také progresivní design, nejmodernější technologie a prvky šetrné k životnímu prostředí, stejně jako bezbariérový přístup pro cestující díky nízkopodlažní plošině a širokým vstupním a výstupním dveřím. S výkonným elektromotorem zajišťuje Citi VOLT lepší výkon a příjemný zážitek z jízdy. Ergonomická kabina řidiče a přizpůsobitelný displej dále vylepšují jízdu.

 

Isuzu Kendo CNG

Kendo 13 CNG splňuje požadavky moderních měst na veřejnou dopravu – díky svým nízkým emisím a pohodlnému, bezpečnému a udržitelnému designu. Kendo 13 CNG, které splňuje všechny přísné evropské emisní normy, je vybaveno komplexním bezpečnostním balíčkem a také vyniká systémem správy vozového parku a řidiče a systémy hodnocení řidiče. Motor na CNG 100% kompatibilní s bioplynem výrazně snižuje jeho emise. Udržitelný autobus snižuje ekologickou stopu svého provozovatele a je v souladu s cíli udržitelnosti evropských zemí.

 

Isuzu Grand Toro

Midibus Isuzu Grand Toro, který bude Anadolu Isuzu vystavovat také na veletrhu Busworld Europe v Bruselu, se vyznačuje vysokou manévrovatelností, zejména jako linkový autobus a turistická a letištní doprava na krátkých a středních tratích. S motorem o výkonu 206 koní, který dosahuje 2 300 ot./min, kombinuje model Grand Toro vysoký výkon s výhodou nízkých emisí v souladu s emisními normami Euro 6. S kapacitou 37 míst, prostorným interiérem a velkým úložným prostorem pro zavazadla Grand Toro plně splňuje všechny přepravní požadavky na krátké a střední vzdálenosti, pro které nejsou velké autobusy dostatečně efektivní. Grand Toro ztělesňuje nový designový přístup Anadolu Isuzu a v roce 2021 získalo na BIG SEE Awards v Itálii cenu "Silver A" v kategorii "Produktový design" v kategorii "Mobilita".

Busworld 2023 přivítá přes 500 vystavovatelů a 40 000 návštěvníků z více než 130 zemí. Komplexní sortiment zahrnuje nabídky výrobců vozidel, karoserií a interiérů, dodavatelů komponentů, elektroniky a IT systémů, jakož i poskytovatelů údržby a služeb. Potenciálními kupci v Busworld jsou provozovatelé autobusů a autokarů, společnosti veřejné dopravy, letiště, školy a velcí odběratelé v automobilovém průmyslu autobusů. Vysoká mezinárodnost a nákupní schopnost jeho návštěvníků potvrzuje zásadní roli veletrhu jako obchodní platformy.

Šest dní veletrhu Busworld 2023 bude také obsahovat vynikající doprovodný program, kde si odborní návštěvníci mohou vyměnit know-how a zkušenosti s inženýry, pracovníky výzkumu a vývoje, členy automobilových federací, vzdělávacími institucemi a úřady. Mezinárodní autobusová konference upozorní na nejžhavější témata v autobusovém průmyslu, jako je vývoj směrem k autonomním autobusům, digitalizace a nízkoemisní autobusové služby, dovozní předpisy pro autobusy a komponenty ke zlepšení bezpečnosti silničního provozu prostřednictvím přizpůsobené infrastruktury a další.

Možnost zakoupení vstupenky a další informace na stránce: https://www.busworldeurope.org